Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS
Офіційний сайт 
Барського ліцею №4 

Знання - наша сила. Ми разом - єдині! Крокуєм до успіху в дружній родині!

Єдина Країна! Единая Страна!
Мапа сайту
Наше опитування
Ви зайшли на наш сайт як:

Всего ответов: 257
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Лютий » 15 » День виведення радянських військ з Афганістану
13:57
День виведення радянських військ з Афганістану
15 лютого 2021 року минає 32 роки з дня виведення військ з Афганістану. Ця війна тривала майже 10 років, удвічі довше, ніж Друга світова.
У швидкоплинних буднях для пересічного громадянина дата 15 лютого нині асоціюється хіба що з релігійним святом Стрітення. Можливо, хтось має щастя в цей день святкувати день народження чи будь-яку іншу сімейну річницю.
Але є в нашій державі люди, для яких цей день навіки вкарбується в їхніх серцях, пам’яті як День виведення військ із Афганістану. Для усіх колишніх воїнів-інтернаціоналістів ця дата стала найвизначнішою. Про її святість не варто й говорити. Адже для них, юних, цей день приніс давно очікуване закінчення ніким не оголошеної війни. Нарешті всі воїни мали змогу ступити на рідну землю, зустрітися з рідними, друзями, близькими, обійняти батьків, дружин, дітей.
Наші «афганці» свято зберігають традицію: щороку, саме 15 лютого, вони зустрічаються, щоб згадати те пекло, через, яке вони пройшли, пом’янути друзів, які навічно залишились у чужій, обпаленій сонцем країні, вирішити свої проблеми.
Саме цій даті були присвячені тематичні години спілкування, у 5-11 класах, також школярі переглянули документальні відеоролики. Учні 7-Б класу (класний керівник Мельник Л.В.) підготували та провели уроки звитяги "Дорогами Афганської війни" , учні 8-Б класу - "Афганістан болить у моїй душі" (класний керівник Формагей А.В.), під час якого ознайомились хронікою подій Афганської війни, із долями воїнів-інтернаціоналістів нашого району, які воювали на афганській землі.
Учні 10-11 класу (Кушнір Артем, Мельник Анастасія, Зборовська Юлія, Власов Іван) взяли участь в урочистостях, приурочених Дню виведення радянського контингенту військ з ДРА.
$IMAGE$
Переглядів: 202 | Додав: tetyana_rudoman | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • наш банер