Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS
Офіційний сайт 
Барського ліцею №4 

Знання - наша сила. Ми разом - єдині! Крокуєм до успіху в дружній родині!

Єдина Країна! Единая Страна!
Мапа сайту
Наше опитування
Ви зайшли на наш сайт як:

Всего ответов: 257
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Червень » 22 » 22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні
20:18
22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Вічная пам’ять полеглим на полі бою,
Честь і слава живим героям!

Пам’ять людська! Через велетенський швидкоплин десятиліть прориваються до  нас спогади-миттєвості і найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни. Війни не на життя , а на смерть,  війни в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.

22-е червня 1941 року, 4.00 ранку,  мить…, шквал крові, болі і смерті . Він тривав кілька довгих років, одних із найдовших років у житті тих, кому вдалося пережити весь цей жах на нашій землі. А багатьом не вдалося. Не судилось пережити цю мить, адже це тільки мить у тисячолітній історії всього нашого людства.

Страшне  слово «війна» увірвалося в життя людей. Затамувавши подих, слухали вони урядове повідомлення про напад фашистської Німеччини.   Важко передати, якою трагедією  для них був перший день війни.  Але і в ті червневі дні всі вірили, що ворог буде розбитий і  перемога буде.  Сьогодні вже мало залишилося серед живих тих, хто зі зброєю в руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків,  а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.

Відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року з метою всенародного вшанування пам’яті українців, загиблих під час Другої Світової війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності, щороку відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

«Ніхто не забутий! Ніщо не  забуте!», – згадуємо кожен раз в цей день. Згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу. Про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані іншими людьми.

Ми пам’ятаємо, ми сумуємо і водночас віддаємо шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли  рідну землю від фашистських загарбників.
Шановні краяни, схилімо сьогодні голови перед мільйонами невинних  жертв, яких забрала Друга Світова війна.

Слава їм, вічна і світла пам’ять!

Переглядів: 551 | Додав: Наталі_я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • наш банер